Мұрағат
«Мұрағаттағылар» бөлімі аяқталған немесе уақытша өзекті емес құжаттар мен қалталарды сақтауға арналған. Мұрағаттау артық элементтерді негізгі кеңістіктен алып тастауға мүмкіндік береді, сонымен қатар олардың мазмұнын кездейсоқ өзгертуден сақтайды.
Мұрағатқа жылжыту
Құжаттарды немесе қалталарды мұрағатқа «Менің құжаттарым» және «Жұмыс» бөлімдерінен жылжытуға болады.
Орындау тәртібі
- Файл менеджерінде бір немесе бірнеше элементті белгілеңіз.
- Тінтуірдің оң жақ батырмасымен контекстік мәзірді ашыңыз.
- «Мұрағатқа» тармағын таңдаңыз.
- Пайда болған диалог терезесінде жылжытуды растаңыз.
Растаудан кейін элементтер ағымдағы бөлімнен жоғалып, «Мұрағаттағылар» бөліміне ауысады.
Мұрағатқа жылжыту тек ағымдағы пайдаланушы иелік ететін элементтер үшін қолжетімді. «Маған қолжетімді» бөліміндегі құжаттарды мұрағатқа жылжытуға болмайды.
Мұрағаттық элементтермен жұмыс
Мұрағаттағы құжаттар мен қалталардың қолжетімді әрекеттер жиынтығы шектеулі, бұл олардың сақталуын қамтамасыз етеді.
Қарау
- Мұрағаттық құжаттарды редакторда ашып, қарауға болады.
- Барлық элементтер тек оқу үшін қолжетімді. Мұрағаттағы құжаттардың мазмұнын өңдеу мүмкін емес.
- Қалталар құрылымы бойынша жылжып, ішкі элементтердің мазмұнын қарауға болады.
Жүктеп алу
- Мұрағаттық құжаттарды компьютерге кәдімгі файлдар сияқты жүктеп алуға болады.
- Жеке құжаттарды немесе тұтас қалталарды (ZIP-мұрағат түрінде) жүктеп алуға болады.
Көшіру және жылжыту
- Мұрағаттық элементтерді басқа бөлімдерге (Менің құжаттарым, Жұмыс) көшіруге болады.
- Мұрағаттық элементтерді мұрағат ішінде қалталар арасында немесе басқа бөлімдерге жылжытуға болады.
- Мұрағаттық элементті белсенді жұмыс кеңістігіне жылжытқан кезде, ол қайтадан өңдеу үшін қолжетімді болады.
Қолжетімсіз әрекеттер
- Құжаттардың мазмұнын өңдеу.
- Жаңа құжаттарды жасау — тек тасымалдау.
- Таңдаулыларға қосу.
- Бірлескен қолжетімділікті ұсыну.
Мұрағаттан қайтару
Мұрағаттық элементтермен жұмысты қайта бастау үшін оларды белсенді жұмыс кеңістігіне қайтару қажет.
Орындау тәртібі
- Бүйірлік навигацияда «Мұрағаттағылар» бөлімін ашыңыз.
- Бір немесе бірнеше элементті белгілеңіз.
- Контекстік мәзірді ашыңыз.
- «Мұрағаттан қайтару» тармағын таңдаңыз.
- Ашылған диалог терезесінде «Менің құжаттарым» немесе «Жұмыс» бөліміндегі мақсатты қалтаны таңдаңыз.
- Жылжытуды растаңыз.
Қалпына келтірілгеннен кейін элементтер таңдалған орынға жылжытылады және өңдеуді қоса алғанда, толыққанды жұмыс істеу үшін қайтадан қолжетімді болады.
Мұрағаттан жою
Мұрағаттық элементтерді стандартты тәсілмен себетке жоюға болады:
- «Мұрағаттағылар» бөліміндегі элементтерді белгілеңіз.
- Контекстік мәзірді ашыңыз немесе
Delпернесін басыңыз. - Жоюды растаңыз.
Жойылған элементтер себетке жылжытылады, онда олар толық жойылғанға дейін 30 күн сақталады.
Мұрағатты пайдалану
Мұрағат аяқталған оқиғалардың құжаттарын, материалдардың ескі нұсқаларын немесе белсенді түрде пайдаланылмайтын, бірақ анықтама үшін қажет болуы мүмкін кез келген басқа файлдарды сақтау үшін ыңғайлы. «Тек оқу» режимі құжаттарды кездейсоқ өзгерістерден қорғап, оларды бастапқы түрінде сақтайды.