Colaborare
La un singur document se poate lucra în echipă: de exemplu, dirigintele pregătește diplomele de merit, iar directorul adjunct verifică textul. Modificările se salvează automat și apar la toată lumea.
Cum să partajați un document
- Deschideți „Fișier” → „Partajați”. Pentru aceasta trebuie să vă autentificați în cont.
- Indicați cu cine doriți să partajați și alegeți nivelul de acces: doar vizualizare sau editare.
Dacă lucrați în echipă, păstrați documentele în secțiunea „De lucru” — astfel, ele vor fi accesibile tuturor colegilor. Puteți muta un document acolo accesând „Fișier” → „Mutați documentul”.
Cum arată acest lucru în editor
- Când un coleg a selectat un bloc, acel bloc devine temporar indisponibil pentru dvs. — astfel nu veți suprascrie textul unul altuia.
- Restul elementelor pot fi modificate simultan. Modificările colegilor sunt preluate automat.
- Cel care are doar drept de vizualizare vede documentul, dar nu îl poate modifica. Paginile ascunse nu îi sunt accesibile.
Dacă întâmpinați dificultăți
- „Textul de pe pagină este editat în prezent de un alt utilizator” — așteptați până când colegul termină și deselectează blocul.
- „Nu mai aveți permisiuni pentru a vizualiza sau edita acest document” — proprietarul a revocat accesul. Rugați-l să vă ofere acces din nou.
- „Nu se pot salva elemente în rădăcina secțiunii cu elemente partajate” — în secțiunea „Partajate cu mine”, selectați un dosar specific.
Consultați și
- Paginile documentului
- Gratuit și cu plată — despre opțiunile pentru echipă